Editorial

En portada, 57 (juliol/setembre de 2013)

Imatge: Summer reading de Lili Vieira de Carvalho a http://www.flickr.com

Els equipaments bibliotecaris tenen, avui dia, un valor inqüestionable pels recursos informatius que ofereixen, per la col·lecció documental de què disposen, per les activitats formatives que realitzen, pels serveis gratuïts que ofereixen, perquè fomenten l’ús de les noves tecnologies, perquè desenvolupen activitats de foment a la lectura, perquè són un espai de cohesió social, de relació i de trobada, perquè ofereixen uns horaris d’obertura amplis.

Ara que hem entrat en aquella època de l’any –l’estiu-  en què podem fer un període més o menys llarg de vacances, en què tenim més temps lliure, en què podem dedicar més temps a les nostres aficions, us volem donar a conèixer la Biblioteca– si és que encara no l’enteneu així- com un equipament que us pot oferir recursos i serveis per al vostre temps de lleure. En un ambient relaxat i tranquil, en un espai fresc, a recer de la calor i les altes temperatures, la Biblioteca Joan Triadú esdevé l’espai ideal per gaudir de la lectura, per navegar per Internet, per escoltar música, per participar dels actes culturals que organitza.

Durant aquest estiu, i per aprofitar el vostre temps de lleure, teniu al vostre abast el fons documental de la Biblioteca: 136 títols de publicacions periòdiques, de revistes de diferents temàtiques (cuina, decoració, actualitat, esport, viatges…) i diaris d’àmbit comarcal i estatal; pel·lícules i documentals per distreure’s, per aprendre, per gaudir; cd’s per emportar-se a casa o escoltar a la mateixa biblioteca. Podeu gaudir, doncs, d’aquesta col·lecció documental a la mateixa biblioteca, llegint una revista o un bon llibre (tant de ficció com de no ficció), escoltant música en les còmodes butaques que hi ha a l’àrea d’audiovisuals; o podeu gaudir d’aquest fons documental, des de casa, a través del servei de préstec.

Perquè aprofiteu millor el fons documental de què disposem, la Biblioteca us ha preparat una selecció de pel·lícules per emportar-vos en préstec i gaudir del cinema des de casa. Recordeu que us podeu emportar en préstec un màxim de 6 dvd’s per un període de 30 dies renovables (es poden fer fins a 3 renovacions).

biketrip decade_null

Imatge: Bike trip de Decade_null a http://www.flickr.com

Per aquells que voleu viatjar a qualsevol lloc del món, a prop o lluny, i necessiteu preparar la vostra ruta; per aquells que voleu conèixer món sense haver-vos de moure de casa, la Biblioteca posa a la vostra disposició la secció de guies de viatge i de revistes de viatge, documents que us permetran conèixer un país, una ciutat o un lloc concret, que us permetran descobrir els monuments més importants de cada lloc, el què cal visitar, els elements singulars d’una destinació.

La Biblioteca disposa també de les darreres novetats editorials i us ofereix la possibilitat de llegir-les a la mateixa biblioteca o d’emportar-vos-les a casa en préstec i gaudir de bones lectures aquest estiu.

bipllegintI per al públic infantil i juvenil, la Biblioteca ha seleccionat un conjunt de llibres, adreçats a diferents franges d’edat, perquè aquest estiu a ningú li falti lectura.

Pel que fa als serveis que ofereix la Biblioteca, els serveis d’Internet i Wi-Fi us ofereixen també recursos per al vostre temps de lleure. La Biblioteca disposa de 17 ordinadors amb connexió gratuïta a Internet: 13 a l’àrea d’adults i 4 a l’àrea infantil, que us permeten accedir a un gran ventall de recursos informatius, a un entorn de formació virtual i que alhora esdevenen una eina per a l’oci. A més d’Internet i Wi-Fi, us oferim el servei d’extensió cultural que, aquest estiu, us permetrà passejar per l’exposició Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010, una exposició que ens acosta a la figura d’aquest gran pedagog, escriptor, crític literari i activista cultural que fou Joan Triadú. L’exposició, que es pot visitar fins al 7 de setembre a la Biblioteca, és un recorregut per la vida i l’obra de Joan Triadú, a través de textos seleccionats de l’obra Memòries d’un segle d’or, d’objectes personals i d’una selecció de cartes d’intel·lectuals com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Baltasar Porcel… L’exposició va, a més, acompanyada d’un audiovisual, que també es pot visualitzar a la Biblioteca.

Exposició Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010

Aquest estiu, us convidem també a passejar-vos per l’exposició virtual de la Isa Basset a través de l’espai Art_24, un espai digital i virtual que exposa, sense límits horaris, sense fronteres geogràfiques, tot tipus d’expressions artístiques. La Biblioteca Joan Triadú és un dels equipaments de la ciutat que acull un punt d’accés per poder gaudir d’aquesta exposició. Fins al 25 de setembre es podrà veure l’obra de la Isa Basset per passar a acollir, després, noves exposicions d’altres autors locals i comarcals.

No us podeu perdre tampoc l’exposició 10 anys dibuixant les Nits, una mostra de les il·lustracions del dibuixant vigatà Xevidom, que recull els 10 anys de vida del conegut Festival Nits de Cinema Oriental.

Finalment i, malgrat que l’activitat Temps de contes finalitza al juny, en acabar el curs escolar, aquest mes de juliol us presentem La llegenda del llac del sol i de la lluna, en col·laboració i dins del marc del Festival Nits de Cinema Oriental. Un espectacle amb llums i ombres a càrrec d’en Xevi Domínguez, la Montse Batalla, l’Anna Obiols i en Subi.

La Biblioteca no tanca durant l’estiu, tot i que modifica el seu horari d’obertura, i us ofereix un munt de recursos i de possibilitats per gaudir del vostre temps de lleure.

Bon estiu!

Esther Farrés Sucarrat

Directora de la Biblioteca Joan Triadú. Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s