Mor el mestre de l’humor britànic Tom Sharpe.

(Londres, 30 de març de 1928 – Llafranc, 6 de juny de 2013).

Ahir a la matinada va morir l’escriptor britànic Tom Sharpe a l’edat de 85 anys. L’autor tenia una estreta relació amb Catalunya ja que els últims 20 anys havia residit a Llafranc (Baix Empordà).

Tom-Sharpe-3Sharpe, conegut pel seu humor corrosiu, era un autor de referència en la literatura humorística britànica. Va estudiar història a la Cambridge University i després del Servei Militar, l’any 1951, es va traslladar a viure a Sud-Àfrica tot buscant noves oportunitats. Allà va treballar d’assistent social, professor i també de fotògraf. L’any 1961 va ser acusat de polític subversiu i comunista perillós pels seus escrits en contra del règim de l’Apartheid. Va ser empresonat i finalment deportat.

De la seves vivències a l’Àfrica en van sorgir les novel·les Assemblea sediciosa (1971) i Exhibició impúdica (1973).

De 1963 fins a 1972 va exercir de professor d’història al Cambridge College of Arts and Technology, que va ser font d’inspiració per crear el seu personatge estrella a Wilt (1976), novel·la que el va donar a conèixer internacionalment (en va vendre 10 milions d’exemplars i va ser traduïda a 22 idiomes).

El gruix més important de la seva obra es va publicar entre 1971 i 1985. L’any 1986 va rebre el el Gran Premi de l’Humor Negre. Després d’un parèntesi de 10 anys va reemprendre la seva carrera literària. Actualment estava treballant en la seva autobiografia.

La seva obra:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s