Editorial

En portada, 56 (abril de 2013)

El Patrocini en temps de crisi.

El proper mes d’abril, la Biblioteca Joan Triadú, de Vic, celebra els seus 17 anys d’existència i ho fa en un context marcat per la crisi econòmica, que ha comportat que les administracions de les quals depèn la Biblioteca (la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vic) hagin reduït els recursos econòmics que hi aporten. En aquest context, la Biblioteca busca noves fórmules de finançament a través del patrocini d’empreses, comerços, etc., que li permetin continuar desenvolupant el seu programa de foment de la lectura, conscients de la importància que la lectura té en el desenvolupament integral de qualsevol ciutadà i ciutadana, conscients també que l’educació i la cultura poden contribuir a fer front a les desigualtats existents en la nostra societat.

La Biblioteca Joan Triadú és un servei públic municipal que garanteix a tots els ciutadans i ciutadanes l’accés a la informació, a la formació i a l’oci, que contribueix al desenvolupament personal i col·lectiu dels ciutadans i ciutadanes, que facilita la cohesió social perquè promou la convivència entre els diferents col·lectius de la ciutat. D’aquí la importància del seu programa de foment de la lectura, un programa que s’ha vist afectat pel context de crisi econòmica i que ens ha portat a buscar patrocinadors per aquest programa.

Club de lectura amb Osona Salut Mental fet conjuntament amb totes les Biblioteques d’Osona.

El programa de foment de la lectura de la Biblioteca Joan Triadú abraça a diferents sectors i col·lectius de la població vigatana i osonenca, a través de les següents activitats: el projecte Nascuts Per Llegir, Temps de contes, els clubs de lectura (el club de lectura en veu alta amb l’Associació de Sant Tomàs, el club de lectura d’adults, el club de lectura juvenil i el club de lectura de parelles lingüístiques), els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, i els tallers de poesia amb els centres escolars de la ciutat. Un programa que serveix per millorar l’hàbit i la competència lectora dels sectors de la població implicats, que fomenta la lectura entesa com una via d’accés a la informació i al coneixement per part de la ciutadania i com una eina de progrés personal i de cohesió social.

Diverses senssions

Diverses sessions de Temps de contes de l’any 2012

Des de la Biblioteca busquem empreses, comerços, associacions, etc. que estiguin interessats en associar la marca de la seva organització a un equipament de valor cultural i social com és la Biblioteca i que vulguin patrocinar algun dels programes esmentats o, en el seu defecte, algunes de les sessions que comprenen aquests programes. Busquem empreses que vulguin contribuir a fer possible el nostre programa de foment de la lectura, que vulguin a ajudar-nos a complir la nostra funció pedagògica i social, que contribueixin a fer possible un programa que repercuteix en el desenvolupament cultural i en la formació permanent dels ciutadans i ciutadanes.

A canvi de patrocinar una o més d’una activitat de foment de la lectura, la Biblioteca ofereix fer publicitat de l’organització a través dels mitjans de difusió de què disposa: la pàgina web de la Biblioteca, l’En Portada (revista electrònica de la Biblioteca), els dos blocs del club de lectura i el material de difusió que s’envia a aquells usuaris de la Biblioteca que volen rebre informació de les activitats que la Biblioteca programa. Us convidem a formar part del nostre programa de foment de la lectura a través del patrocini de les activitats compreses en aquest programa.

Des de la Biblioteca Joan Triadú, volem agrair als següents comerços de la ciutat de Vic que hagin volgut contribuir, amb el seu patrocini, al desenvolupament del programa de Foment de la Lectura de la Biblioteca: Ninois, botiga de moda per a nens i nenes; Lli, botiga de moda infantil i de bebès; Pastisseria Sant Antoni, especialista en coques d’anís, El Camp, carnisseria i cansaladeria  especialitzada en productes artesans.

 Esther Farrés Sucarrat

Directora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s