Exposició. BiodiversiTER: conservar el riu per preservar el territori.

El Consorci del Ter, del qual l’Ajuntament de Vic forma part, està portant a terme un projecte cofinançat pel Programa LIFE + Natura de la Unió Europea destinat a la conservació i recuperació de les zones naturals al voltant de les riberes del riu, els anomenats hàbitats riparis, en aquest cas, del riu Ter.

illa de la pilastra2

Illa de la Pilastra (Zona de Bescanó, Salt i Sant Gregori)
Imatge: http://www.liferipariater.com

Aquest projecte de conservació s’està desenvolupant durant els anys 2010/2013 i la zona d’actuació és l’àrea del Baix Ter (Girona, Bescanó, Salt, Sant Gregori i Jafre),  zona que conforma l’Espai Natura 2000 Riberes del Baix Ter, d’unes 140 hectàrees aproximadament. Suposa una inversió de 929.100 euros, la meitat finançada per la Unió Europea i la resta pel Consorci del Ter, els ajuntaments de Bescanó, Salt i Girona, la Diputació de Girona i l’Obra Social de “La Caixa”.

En el marc d’aquest projecte s’ha elaborat una exposició itinerant amb el títol BiodiversiTER: conservar el riu per preservar el territori, que vol donar a conèixer la conca del Ter com a unitat territorial i el riu com a element de connexió i dinamització. Aquesta mostra també té l’objectiu de sensibilitzar sobre les amenaces i les problemàtiques que afecten l’ecosistema fluvial del Ter, els reptes per a la conservació dels hàbitats de ribera dels rius, explicar les actuacions que s’estan fent arran d’aquest projecte  i promoure actituds respectuoses cap els rius i els seus entorns.

meandres

Meandres d’Osona
Imatge: http://www.liferipariater.com

Més informació al web del Projecte Riparia-Ter

A la Biblioteca Joan Triadú de Vic del 18 de gener al 18 de febrer.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s