Les biblioteques d’Osona amb el Dia mundial de la Salut Mental.

El 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de sensibilitzar la població en relació als trastorns mentals, donar a conèixer aquest tipus de trastorns i fomentar el debat pel que fa al seu tractament i prevenció. Des de fa uns anys, les biblioteques d’Osona s’adhereixen a la celebració, organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, diferents actes que comprenen l’exposició de documents que tracten sobre els trastorns mentals (amb la corresponent guia de lectura que recull els documents que les diferents biblioteques de la comarca tenen sobre malalties mentals), l’hora del conte i el club de lectura.

Enguany, les biblioteques d’Osona celebren la tercera edició del club de lectura d’àmbit comarcal relacionat amb la salut mental. Una edició, aquesta, que es realitzarà el dimecres 3 d’octubre, a les 19:30, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, de Taradell. El llibre que comentarem és Los renglones torcidos de Dios, de Torcuato Luca de Tena i la tertúlia serà conduïda per Pasqual Bernat, historiador de la ciència i conductor del club de lectura de la Biblioteca Dos Rius (Torelló), i el Dr. Daniel Rodrigo Jiménez Arangurem, psiquiatre del Consorci Hospitalari de Vic.

Les biblioteques d’Osona que participaran en aquesta nova edició del club de lectura són: La Cooperativa (Centelles), Bisbe Morgades (Manlleu), Bac de Roda (Roda de Ter), Antoni Pladevall i Font (Taradell), Caterina Figueras (Tona), Dos Rius (Torelló) i Joan Triadú (Vic). La Diputació de Barcelona col·labora en aquesta activitat proporcionant el transport a la biblioteca de Taradell des de diverses localitats d’Osona.

El Dia mundial de la Salut Mental a la Sala infantil.

Les biblioteques de la comarca també dedicaran l’hora del conte del mes d’octubre a la salut mental. La sessió de contes anirà a càrrec de la Rosa Fité que explicarà, a les diferents biblioteques de la comarca Contes certs o incerts, una actitivitat adreçada a nens i nenes a partir de 5 anys.  Les dates i els horaris en què la sessió de contes es realitzarà a les diferents biblioteques de la comarca són les següents:

  • Biblioteca Bisbe Morgades. Manlleu. Dissabte 6 d’octubre, a les 12:00 h.
  • Biblioteca Pompeu Fabra. Sant Quirze de Besora. Dimecres 10 d’octubre, a les 17:00 h.
  • Biblioteca Antoni Pladevall. Taradell. Dimecres 17 d’octubre, a les 18:00 h.
  • Biblioteca Dos Rius. Torelló. Dijous 18 d’octubre, a les 18:00 h.
  • Biblioteca Joan Triadú. Vic. Dissabte 20 d’octubre, a les 11:30 h.

Per saber-ne més:

Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Programa d’activitats del Dia mundial de la Salut Mental 2012

Guia de lectura de Los renglones torcidos de Dios de Torcuato Luca de Tena

Guia temàtica sobre la follia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s