Editorial

Després d’haver estat la directora de la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues i de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor, i d’haver treballat, com a bibliotecària, sis anys a la Biblioteca Joan Triadú, assumeixo la direcció de la mateixa amb la il·lusió de convertir la Biblioteca en un servei útil als ciutadans i ciutadanes de Vic i de la comarca d’Osona, que contribueixi al seu desenvolupament personal i professional alhora que millori la vitalitat cultural, educativa, social i econòmica de la ciutat i la comarca.

Enceto aquesta nova etapa com a directora amb l’objectiu d’intensificar el paper de la Biblioteca com a centre d’informació, de formació i de lleure que, a la vegada, contribueixi a l’equilibri i a la cohesió social. La Biblioteca vol acostar els seus serveis als ciutadans de tal manera que esdevingui un espai de referència a l’hora de cercar tot tipus d’informació, de contribuir a la formació de tothom qui ho desitgi, i de proporcionar recursos per al temps de lleure.

En tant que espai cultural públic i gratuït, les línies estratègiques de la Biblioteca Joan Triadú, per als propers quatre anys, passen per oferir un servei d’informació que sigui útil a tots els ciutadans en la seva vida quotidiana, que els serveixi per adquirir coneixements i arguments  que els ajudi en la presa de decisions relacionades amb la feina, l’escola, la vida social i personal, en tots els àmbits de la vida. Passen també per convertir la Biblioteca en un espai d’aprenentatge que doni les eines necessàries per a la formació permanent dels vigatans i vigatanes, que fomenti el gust per la lectura i que capaciti els ciutadans en el maneig d’uns suports electrònics cada vegada més presents en la nostra vida quotidiana. I, finalment, passen per proporcionar als ciutadans i ciutadanes una col·lecció documental accessible, variada, d’interès, actual i de qualitat, que doni resposta als seus interessos i necessitats d’informació i de lleure.

El meu propòsit, en aquesta nova etapa, és continuar aprofundint els vincles entre la Biblioteca i les diferents associacions i entitats de la ciutat, amb els diferents departaments municipals, buscant la col·laboració i la cooperació que permetin optimitzar els recursos disponibles, reforçant el paper de la Biblioteca com a agent cultural dinàmic, integrat plenament en el teixit associatiu de la ciutat.

Des de la Biblioteca, continuarem treballant per millorar el servei que oferim al ciutadà, per adaptar els seus espais i serveis a les necessitats de la població, així com per apropar la cultura i el coneixement a tots els ciutadans i ciutadanes. Una Biblioteca, la Joan Triadú, que continuarà oferint els seus serveis i recursos en l’àmbit presencial però alhora incrementarà els serveis i recursos en l’àmbit virtual per arribar a un major nombre d’usuaris, per augmentar la seva visibilitat, per donar servei fora de l’equipament i per garantir l’accés a la informació a tothom. Espero que la Biblioteca esdevingui un servei pròxim al ciutadà, que respongui a l’àmplia gamma d’interessos i necessitats de la població de Vic i de la comarca d’Osona.

Esther Farrés Sucarrat

Directora de la Biblioteca Joan Triadú. Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s